Alegría – Huisstijl Spaans restaurant

Alegría Spaans restaurant huisstijl ontwerp branding case

Delen

 

Toen Alegría, een bruisend Spaans restaurant in het hart van Dubai, bij ons aanklopte, wisten we dat dit een uniek project zou worden. Alegría is niet zomaar een restaurant; het is een viering van de Spaanse cultuur, van levendige kleuren tot rijke smaken, waar elke maaltijd een feest is. Dit moest weerspiegeld worden in hun huisstijl, en we waren vastbesloten om iets speciaals te creëren.

Alegría Spaans restaurant huisstijl ontwerp branding case logo

Onze werkwijze

Bij AAAwesome starten we elk project met een diepgaande kennismaking. We wilden niet alleen begrijpen wat Alegría doet, maar vooral waarom. Wat drijft hen? Wat maakt hen uniek in een stad vol culinaire mogelijkheden? Deze inzichten vormden de basis voor de huisstijl die we voor hen hebben ontworpen.

Alegría Spaans restaurant huisstijl ontwerp branding case logo

Het ontwerpproces

We begonnen met het creëren van een kleurenpalet dat de warmte en passie van Spanje uitstraalt. Levendige rode en oranje tinten werden gecombineerd met aardse kleuren, wat de authentieke en gastvrije sfeer van Alegría benadrukt. Het logo werd het hart van de branding, waarin we subtiele zonnestralen verwerkten. Deze zonnestralen symboliseren niet alleen de Spaanse zon, maar ook het geluk dat de naam Alegría met zich meebrengt – letterlijk vertaald betekent Alegría ‘geluk’.

 

Het ontwerpproces was een iteratief traject, waarbij we nauw samenwerkten met het team van Alegría. Elke stap, van de eerste schetsen tot de laatste details, werd verfijnd met feedback van het team, zodat het eindresultaat perfect aansloot bij hun visie.

Alegría Spaans restaurant huisstijl ontwerp branding case logo

Het eindresultaat

Het resultaat? Een volledige huisstijl die niet alleen de identiteit van Alegría tot leven brengt, maar ook hun missie versterkt: gasten onderdompelen in een authentieke Spaanse beleving. We leverden een complete huisstijlkit, inclusief logo, kleurenpalet, typografie, en zelfs branding voor hun menukaarten en verpakkingsmateriaal. Bovendien zorgden we voor een huisstijlgids zodat hun team de branding consistent kan toepassen.

 

Alegría straalt nu niet alleen in hun gerechten, maar ook in hun visuele presentatie, met een logo dat warmte en geluk uitstraalt – precies zoals het bedoeld is. En daar zijn we ontzettend trots op!

Like what you see? Wij pakken graag jouw huisstijl aan!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Ze komen zonder houdbaarheidsdatum, onze tips. Elke maand steken we ze in onze nieuwsbrief met als doel jullie en jullie klanten te helpen.

Lees ook