ADE Consultants – Enorme groei dankzij social media

ade consultants case social media beheer marketing

Delen

 

Sinds januari 2024 zijn we aan de slag voor ADE Consultants, een toonaangevend accountantskantoor dat te maken had met een grote uitdaging in hun sector: het vinden van goed talent. In een markt waar gekwalificeerd personeel schaars is, hadden ze behoefte aan een strategie om zowel hun online aanwezigheid te versterken als nieuwe medewerkers aan te trekken. We beheren hun social media-accounts op TikTok, Instagram en LinkedIn, en plaatsen gemiddeld drie posts per week.

ade consultants case social media beheer marketing

De uitdaging

TikTok was voor ADE Consultants volledig nieuw terrein, en hun doelstellingen waren duidelijk: een sterke online aanwezigheid opbouwen en nieuw talent aantrekken. Dit was een flinke uitdaging, vooral in de accountancysector, waar de strijd om gekwalificeerd talent hevig is. We wisten dat we iets bijzonders moesten doen om op te vallen.

Onze aanpak

Om hen op weg te helpen, zijn we ter plaatse langsgegaan voor een uitgebreide content creatie shoot. Tijdens deze shoot maakten we beelden die perfect aansloten bij de TikTok-strategie van ADE Consultants, en die de bedrijfscultuur en het dagelijkse leven binnen het bedrijf op een aantrekkelijke manier in beeld brachten.

 

Daarnaast gaven we hun team een LinkedIn-training, zodat ze zelfverzekerd hun weg konden vinden op dit belangrijke social mediakanaal. Dit gaf hen de tools om zelf ook actief bij te dragen aan hun online aanwezigheid.

 

 

Op TikTok richtten we ons op het tonen van de bedrijfscultuur en het dagelijkse leven binnen ADE Consultants. Voor Instagram en LinkedIn lag de focus op professionele updates, succesverhalen en vacatures. Bovendien maakten we gebruik van organische posts en advertentiecampagnes op Facebook en Instagram om hun wervingsinspanningen te versterken.

ade consultants case social media beheer marketing statistieken cijfers

Het resultaat

De eerste vacature die we voor ADE Consultants hielpen invullen was die van Personal Assistant. Dankzij een combinatie van organische en betaalde posts werd deze positie al binnen zes weken succesvol ingevuld. Daarna volgden nog twee vacatures die beide binnen een maand werden ingevuld, wat het succes van onze aanpak onderstreept.

 

ADE Consultants, een accountantskantoor dat zich in een uitdagende wervingsmarkt bevindt, heeft dankzij onze doordachte social media strategie, de content creatie shoot, en de LinkedIn-training niet alleen hun online aanwezigheid vergroot, maar ook hun wervingsproces aanzienlijk versneld. Of het nu gaat om het verkennen van nieuw terrein zoals TikTok of het behalen van snelle wervingsresultaten, we zijn trots op de samenwerking en de indrukwekkende resultaten die we samen hebben bereikt.

 

Met consistente en strategische social media inspanningen blijft ADE Consultants nu top-of-mind bij zowel potentiële medewerkers als klanten.

Ook dringend nood aan toptalent om je vacatures op te vullen? Wij pakken graag jouw social mediastrategie aan!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Ze komen zonder houdbaarheidsdatum, onze tips. Elke maand steken we ze in onze nieuwsbrief met als doel jullie en jullie klanten te helpen.

Lees ook